Burgemeester verwelkomt gasten uit Louny in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Burgemeester van Belzen heeft vanochtend (Maandag 27 oktober 2014) dertien Tsjechische gasten uit Louny ontvangen op het gemeentehuis. De groep is in het kader van de stedenband Barendrecht – Louny enkele dagen (26 tot en met 28 oktober) op bezoek in Barendrecht. Ze wonen gedurende het bezoek bij gastgezinnen.

Translate article:

Wonen

Gistermiddag kwam de groep aan in Barendrecht en hebben ze Rotterdam bezocht. Het thema van deze uitwisseling is wonen en architectuur. Ze hebben hiervoor uiteraard een bezoekje gebracht aan de nieuwe Markthal in Rotterdam, een unieke combinatie van wonen en winkelen. Daarnaast zijn ze met de boot naar het dorp Heijplaat (eveneens in Rotterdam) geweest om hier de Rotterdamse aanpak te zien van wonen in (de buurt van) een havengebied.

Vandaag krijgen de Tjechische gasten een lezing over wonen in Barendrecht door de directeur van Patrimonium mevr. Van Leeuwen en stedenbouwkundige Maarten Ouwens. Vervolgens maken ze een wandeling door de verschillende wijken van Barendrecht onder leiding van Maarten Ouwens. Ze gaan hierbij onder andere kijken bij enkele nieuwbouwprojecten in Barendrecht, waaronder het recentelijk officieel geopende nieuwbouwproject Notenhof. Ook zal een bezoek worden gebracht aan het nieuwbouwproject Land van Barendreght van Blokland Huizen.

Calvijn en Dalton

Een deel van de groep zal morgen (Dinsdag 28 oktober 2014) naar Amsterdam gaan terwijl een ander deel naar middelbare scholen in Barendrecht gaat. Samen met drie docenten zal er op het Calvijn Groene Hart en het Dalton Lyceum worden gewerkt aan de uitbreiding van het uitwisselingsproject (de stedenband). Calvijn Groene Hart heeft al langere tijd een uitwisselingsproject met Louny, maar dit project wordt nu ook opgestart voor het Dalton Lyceum. Op beide scholen zal aandacht worden besteed aan de stedenband om jongeren te enthousiasmeren voor de uitwisselingen.

Na een gezamenlijk afsluitingsdiner morgenavond (Dinsdag 28 oktober 2014) zullen de gasten woensdagochtend weer terugreizen naar Tsjechië. Barendrecht en Louny hebben al sinds 1990 een stedenband.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »