Burgemeester Louny bezoekt het Calvijn Groene Hart in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Donderdag 23 januari bracht burgemeester Radovan Šabata van Louny (Tsjechië) samen met de Barendrechtse wethouder Jeroen Gebben een bezoek aan Calvijn Groene Hart. Zij spraken met vijf leerlingen die deel hebben genomen aan het succesvolle uitwisselingsproject dat al sinds 2005 bestaat tussen het Groene Hart en het gymnasium in Louny. Het belang van internationalisering kwam uiteraard uitgebreid aan bod.

Burgemeester Šabata onderstreepte meermalen het grote belang van de jeugd. Zij zijn immers de volwassenen van de toekomst. Wethouder Gebben en de leerlingen deelden deze mening geheel. De leerlingen waren zeer onder de indruk van de opmerking van de burgemeester dat hij in Louny elke jongere ter gelegenheid van zijn achttiende verjaardag uitnodigt op het gemeentehuis. Hij vraagt hen dan in een persoonlijk gesprek naar hun plannen en ideeën voor de toekomst.

Na dit zeer onderhoudende gesprek leidden directeur Jan Bijsterbosch, conciërge Bert Karssen en docent Hugo Langendoen, allen betrokken bij de uitwisselingen, de burgemeester rond door het prachtige schoolgebouw. Tijdens deze rondleiding deelden de heren niet alleen de vele ervaringen met de uitwisselingen, maar ontstonden er ook mooie, nieuwe ideeën voor de toekomst. Een mooie afsluiting van een zeer leerzaam en geslaagd bezoek.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »