Schaapskudde slachtoffer van loslopende hond bij de Kleine Duiker (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zondag 26 januari 2014) sprong een hond door de sloot en kwam op een weiland van de Boerderij De Kleine Duiker terecht. Hier jaagde de hond een kudde schapen de stuipen op het lijf, daardoor belandde één van de schapen in de sloot. De betreffende kudde schapen is momenteel drachtig.

Met man en macht werd het schaap op de kant getrokken. Het schaap was dusdanig van slag dat het geen stap meer wilde zetten en zelfs geen poging meer deed om te gaan staan. Naar alle waarschijnlijkheid zal het wel weer goed komen met dit schaap maar de schrik zit er weer goed in.

Vorig jaar gebeurde het enkele keren achter elkaar dat schapen in het (ijskoude) water terecht kwamen langs de Middeldijk. Als de dieren niet snel uit het water worden gehaald kan dat vervelende gevolgen hebben. Dit was 13 maart van vorig jaar (2013) het geval, toen overleed een schaap nadat het door onbekende oorzaak in het water terecht kwam en dit te laat werd opgemerkt: Schaap overleden na val in ijskoud water aan de Middeldijk. Diezelfde dag kwamen nog twee schapen in het water terecht waarvan de laatste het ook niet overleefde.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: De Kleine Duiker, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »