Uitwisseling Calvijn (Barendrecht) met gymnasium Louny

BARENDRECHT – Deze week brengen vijftien leerlingen uit de bovenbouw van Calvijn Groene Hart, samen met conciërge Bert Karssen en docenten John v.d. Zee en Hugo Langendoen een bezoek aan Louny en andere mooie plaatsen in Tsjechië. De uitwisseling met deze zusterstad van Barendrecht vindt plaats in het kader van een meerjarenuitwisselingsproject, dat van harte gesteund wordt door de gemeente Barendrecht.

Tsjechië

De Calvijnleerlingen en begeleiders zijn afgelopen zaterdag met het vliegtuig richting Tsjechië vertrokken en zullen vrijdag weer terugkomen. Het programma is zeer afwisselend van aard. Zo zullen de leerlingen samen met hun vaste uitwisselingspartner lessen bijwonen op het Gymnasium in Louny, vervolgens een bezoek brengen aan de burgemeester en een wandeltocht door de heuvels van Rana maken. Bovendien gaan zij op onderzoek in de prachtige steden Praag en Karlovy Vary, die rijk zijn aan historie en cultuur. De ervaring leert dan ook, dat dit uitwisselingsproject niet alleen garant staat voor veel gezelligheid, maar bovenal zeer leerzaam is.

Dagverslag

Op de Facebookpagina van Calvijn Groene Hart zijn inmiddels twee dagverslagen over de uitwisseling te lezen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »