4 oktober: Open dag nieuwe filmclub in Barendrecht

BARENDRECHT – Kees van Driel probeert de sleutel van het nieuwe thuishonk voor de filmclub RVSL in Barendrecht. En natuurlijk wordt dat gefilmd! Vanaf september zijn de clubavonden van de filmclub in een zaal van Het Hart van Vrijenburg aan de Vrijenburglaan 61 in Barendrecht.

De activiteiten zijn op de clubavonden zeer divers. Kees vertelt hoeveel je van elkaar leert als je naar elkaars films kijkt. Op de werkavonden breng je het geleerde in praktijk, bijvoorbeeld de cameravoering.

Open dag

Nieuwe leden zijn van harte welkom! De filmclub organiseert op 4 oktober een open dag. Hier laten ze graag hun successen zien en kunnen bezoekers zelf meemaken of de Barendrechtse filmclub iets voor hen is.

Een bekend Barendrechts producent, regisseur en filmmaker opent de Open Dag op 4 oktober om 14.00 uur! “Hans Groenendijk zal deze handeling verrichten! We zetten op de open dag de RVSL dus goed in de kijker.” besluit Willem Kremer (bestuurslid verantwoordelijk voor de PR).

De Open Dag van filmclub RVSL is op 4 oktober van 11.00 – 16.00 uur in CBS De Vrijenburg (Vrijenburglaan 61, Barendrecht). Iedereen is van harte welkom.

Green screen

Tijdens de open dag kunnen jongeren zelf filmopnamen maken  voor een “green screen” vertelt Rik Kapoen van filmclub RVSL.  Jonge mensen vinden het leuk om het net iets anders te doen, zegt hij. Dus ze mogen zichzelf voor een geheel andere achtergrond zetten, waardoor het net lijkt of ze op de Bahama’s zijn in plaats van in Barendrecht. Ook voor de jeugd gaan we workshops organiseren.

Kunnen ook niet-leden cursussen bij de filmclub volgen?

Jazeker, in november zijn er drie cursusavonden voor beginners.  Je leert hoe je je vakantiefilm spannender maakt en deze monteert.  Ook niet-leden zijn van harte welkom.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »