Nieuwbouw Notenhof (Barendrecht) officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s] In september 2013 startte BAM Woningbouw in opdracht van woonvereniging Patrimonium Barendrecht met de bouw van de Notenhof. Vanmiddag (Woensdag 15 oktober 2014) werd de nieuwbouw officieel geopend, door het onthullen van de naam op de gevel. Hierbij was ook wethouder Dirk Vermaat (wonen) aanwezig. “Door de gekozen bouwstijl en situering van het gebouw, past de Notenhof perfect in de wijk.

De oude Notenhof lag met de achterkant tegen het park. De opzet is nu veel opener, waardoor er meer verbinding is tussen het groen in de wijk en sportpark De Bongerd en tussen bewoners uit de Notenhof en de rest van de wijk. Wij hebben er een prachtig, vernieuwd stukje Barendrecht bij.

Klussen in de zomer

Het gebouw werd in juli al opgeleverd. Vanaf dat moment konden bewoners aan de slag met klussen en het inrichten van hun woning. In de zomer trokken de eerste bewoners er al in.

Goed contact met omwonenden

De bouw van de Notenhof was een geslaagd en soepel proces. Dit is mede te danken aan de omwonenden. Tijdens het bouwproces hadden Patrimonium en BAM Woningbouw goed contact en regelmatige afstemming met de omgeving.

Aanleg buitenruimte

Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het groen rondom het gebouw. Hiervoor heeft bureau Wissing een plan uitgewerkt. Met de aanleg van het groen wordt verbinding gelegd tussen het groen rondom de Notenhof en het nabijgelegen sportpark De Bongerd. Ook komt voor het gebouw een mozaïekbank te staan. Deze wordt door Patrimonium samen met de nieuwe bewoners gemaakt.

Wissing-stijl

De architectuur sluit naadloos aan bij de ‘Wissing-woningen’, waarvan er veel in de wijk staan. De voor Wissing kenmerkende betonnen band is terug te zien in de nieuwbouw. Naast aandacht voor architectuur, is ook met aandacht voor duurzaamheid gebouwd.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »