Parkeerterrein Havenspoorpad afgesloten, omliggende gebied vol bandensporen van burn-outs

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft sinds het begin van de maand twee camera’s geplaatst bij recreatiegebied Vrijenburg. Afgelopen jaren werd hier in de zomermaanden regelmatig overlast ervaren door groepen personen (oa geluidsoverlast door motorvoertuigen). De gemeente werd door de politie geadviseerd om camera’s te plaatsen voor de handhaving van de openbare orde. Afgelopen jaren werden er pas maatregelen genomen nadat de overlast al enige tijd gaande was.

Uit de bestuurlijke rapportage van de politie blijkt dat er een jaarlijks terugkerende problematiek is met betrekking tot overlast van grote groepen personen op de Vrijenburgweg te Barendrecht vooral in de zomermaanden“, zo valt te lezen in het besluit van de gemeente. Naast plaatsing van de camera’s adviseert de politie de gemeente om ook andere maatregelen te nemen om de overlast tegen te gaan.

De camera’s worden vanaf nu tot begin september ingezet en zullen ook volgend jaar gedurende de zomermaanden worden geplaatst (1 april – 1 september 2024). Cameratoezicht zal plaatsvinden op het parkeerterrein bij restaurant Vrijenburg alsook langs de Vrijenburgerweg ter hoogte van hetzelfde restaurant. De gemeente verwacht dat cameratoezicht kan bijdragen aan het veiligheidsgevoel van bezoekers van het gebied en dat het kan helpen bij de opsporing en vervolging van mensen die strafbare feiten plegen.

Artikelfoto: Afsluitingen van parkeerterreinen en bandensporen op paden rond het recreatiegebied Vrijenburg na (nachtelijke geluids)overlast in 2021Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »