Gemeente neemt maatregelen tegen overlast op parkeerplaats Vrijenburgweg

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft vanmiddag (Vrijdag 19 augustus 2022) gemeld dat er per direct maatregelen zijn genomen om de aanhoudende overlast op de parkeerplaatsen aan de Vrijenburgweg tegen te gaan. De maatregelen zijn tijdelijk en moeten de overlast doen stoppen.

Door de politie is bij de toegangsweg van de parkeerplaats een camera geplaatst (MCU, mobiele camera unit). De gemeente Barendrecht heeft een aantal parkeerplaatsen afgesloten door middel van zwerfkeien. “Ondertussen wordt in samenwerking met gemeente Rotterdam en Staatbosbeheer naar een structurele oplossing gezocht voor het gebied“, aldus de gemeente.

Langs de toegangsweg naar de parkeerplaats staat momenteel een bord waarop staat dat alleen bezoekers van de Brasserie Vrijenburg op de parkeerplaats mogen parkeren. Op dit bord heeft iemand onder die boodschap met een stift ‘Raar!‘ geschreven, alsook: ‘En wij wandelaars dan?‘ Aan het verbod werd vanavond (Vrijdag 19 augustus 2022) in ieder geval nog geen gehoor aan gegeven. Op het parkeerterrein stonden meerdere auto’s met personen die in hun auto bleven zitten alsook groepen die rond auto’s blijven hangen.

Overigens is alleen het achterste deel van het parkeerterrein afgesloten, het gaat om ongeveer één derde van het totaal aantal plekken. De rest is nog gewoon bereikbaar met de auto.

Staatbosbeheer zou volgens de gemeente al verbodsborden hebben geplaatst met de mededeling dat motorvoertuigen tussen 22.00 uur en 07.00 uur niet welkom zijn (dat bord staat er nu (nog) niet, wel een bord dat alleen bezoekers van de brasserie hier mogen parkeren en ‘verboden in te rijden’ borden bij het achterste deel van de parkeerplaats).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »