Parkeerterrein Havenspoorpad afgesloten, omliggende gebied vol bandensporen van burn-outs

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Vrijdag 23 juli 2021) is een parkeerterrein langs het Havenspoorpad in Barendrecht volledig afgesloten met betonblokken. Afgelopen week werd hier ‘s avonds veelvuldig melding gemaakt van geluidsoverlast. Tientallen motoren verzamelden zich op de parkeerterreinen en omliggende paden. Hier, alsook op de Maeterlinckweg, werden in de avonduren burn-outs en donuts gemaakt, waarvan het geluid tot ver in Barendrecht te horen was.

De gemeente Barendrecht heeft gisteren (Vrijdag 23 juli 2021) niet meer gereageerd op vragen van BarendrechtNU over de afsluiting van het parkeerterrein. De gemeente kwam donderdag al wel met het bericht dat ze meer hulp van de landelijke overheid nodig hebben om geluidsoverlast aan te pakken, maar dat traject was twee weken eerder al gestart en had niet direct te maken met de recente geluidsoverlastmeldingen.

Update 28 juli: De gemeente heeft vanochtend (Zaterdag 24 juli 2021) bevestigd dat de parkeerterreinen langs het Havenspoorpad preventief door hen zijn afgesloten om overlast veroorzaakt door motoren te voorkomen. Hierover is overleg geweest met de politie en gemeente Rotterdam. Tot hoelang de terreinen zijn afgesloten en of er ook andere maatregelen zijn genomen door de gemeente Barendrecht tegen de overlast blijft vooralsnog onbeantwoord. Aan de Rotterdamse kant, op de Maeterlinckweg, zijn wegversmallingen en hobbels op de weg geplaatst.

Betonblokken

Opvallend genoeg was gisteravond (Vrijdag 23 juli 2021) slechts één van de drie parkeerterreinen langs het Havenspoorpad afgesloten met betonblokken. De blokken werden gisteren (Vrijdag 23 juli 2021) aan het begin van de middag in eerste instantie langs de Langenhorst (Rotterdam) geplaatst. Later verzamelden meerdere voertuigen van “Handhaving en Toezicht” van de gemeente Barendrecht zich bij het parkeerterrein langs het Havenspoorpad (Achterpad). (Update 25 juli: Ook de parkeerplaats verderop langs het Havenspoorpad is na vrijdagavond alsnog afgesloten met betonblokken)

Vervolgens is aan het eind van de middag een kraanwagen teruggekomen om de betonblokken te verplaatsen. Deze liggen nu rond de ingang van het parkeerterrein in de bocht vanaf het tramviaduct. Een parkeerterrein 100 meter verderop was nog wel te gebruiken, ook het grotere parkeerterrein bij het strandje was nog gewoon geopend.

Update volgt zodra de gemeente Barendrecht een toelichting heeft gegeven op de afsluiting.

Los van de motor meeting aan het Havenspoorpad werd er afgelopen week ook in ieder geval twee keer een car meeting gehouden op de parkeerplaats van Sportpark de Doorbraak (bij de hockeyclub). Ook hier werd melding gemaakt van geluidsoverlast.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »