Aanleg noodopvang asielzoekers aan Zuider Carnisseweg gestart, begin maart Open Huis

BARENDRECHT  – [Foto’s] Afgelopen maandag is begonnen met de voorbereiding van het plaatsen van de noodopvang voor asielzoekers op de parkeerplaats aan de Zuider Carnisseweg in Barendrecht. Vandaag (Woensdag 9 februari 2022) zijn de tijdelijke woonunits geplaatst: grote (zee)containers naast en op elkaar gestapeld.

Op de locatie worden volgende maand maximaal 50 asielzoekers opgevangen. De noodopvang geldt voor vier maanden. Het terrein met de woonunits is inmiddels omheind met een hekwerk. Binnen de afzetting komen ook nog een receptie, recreatiezaal, wasruimte, en eetruimte (plattegrond onderaan artikel). De units staan op een eigen fundering en worden nog aangesloten op de nutsvoorzieningen.

Open Huis

Na oplevering van de woonunits begin maart organiseert de gemeente een Open Huis op deze locatie. De datum hiervoor wordt nog bekend gemaakt. Geïnteresseerde inwoners van Barendrecht kunnen zich hier per e-mail voor aanmelden via noodopvangasielzoekers [@] barendrecht.nl

Wanneer de eerste asielzoekers worden opgevangen is nog niet bekendgemaakt. In eerste instantie was het de bedoeling om maximaal 50 asielzoekers op te vangen in de laatste week van januari. Aangezien er begin maart eerst nog een ‘Open Huis’ is lijkt het aannemelijk dat de daadwerkelijk noodopvang pas daarna zal plaatsvinden.

Voorwaarden

In de raadsvergadering van dinsdag 25 januari besloot de gemeenteraad van Barendrecht unaniem om de tijdelijke noodopvang mogelijk te maken, nadat de burgemeester eerder alleen een besluit nam omdat er volgens hem nog steeds sprake was van een crisissituatie. De gemeenteraad vroeg in een extra raadsvergadering om een raadsvoorstel, zodat ze ook bij de besluitvorming werden betrokken en de burgemeester dit niet alleen besloot.

In het aangenomen voorstel werden enkele voorwaarden afgesproken. Zo geldt de noodopvang alleen voor koppels met en zonder kinderen en is er dagelijks locatieleiding aanwezig. Voor de volledige lijst van voorwaarden, zie het eerdere artikel: Burgemeester komt (toch) met raadsvoorstel voor noodopvang asielzoekers Zuider Carnisseweg

Één aanspreekpunt

Voor inwoners van Barendrecht is één aanspreekpunt ingericht voor vragen en meldingen over de noodopvang. Inwoners kunnen hier terecht voor alles wat met de noodopvang te maken heeft. In eerste instantie is dit aanspreekpunt bereikbaar via mailadres noodopvangasielzoekers [@] barendrecht.nl. Vanaf het moment dat de noodopvang bewoond wordt zal het aanspreekpunt ook telefonisch bereikbaar zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »