Uitbreiding parkeerdek station Barendrecht afgerond

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdag heeft de aannemer de grootste werkzaamheden afgerond voor de uitbreiding van het parkeerdek op station Barendrecht. Het aantal parkeerplaatsen op het parkeerdek is uitgebreid met ‘ongeveer 68 plekken‘.

De doorsteek tussen de west- en oost kant is dichtgemaakt ter hoogte van de op/afritten van het parkeerdek. In plaats daarvan zitten er aan twee kanten doorsteekjes waardoor automobilisten kunnen rondrijden.

Extra parkeerplekken

Met de aanpassing van een aantal locaties is er extra ruimte gecreëerd voor meer parkeerplekken:

  • Aan het zuidelijke uiteinde van de parkeerplaats is de keerlus met zo’n 20 meter verlengd, waardoor er meer ruimte is gemaakt voor parkeerplekken.
  • Aan de noordkant van de parkeerplaats zijn extra parkeerplekken gerealiseerd rond de nieuwe doorsteek.
  • Tussen de bestaande parkeerplekken stonden een aantal kleine ‘parkjes’ met een aantal bomen, deze zijn weggehaald om ruimte te maken voor extra parkeerplekken.

De aannemer zal begin 2021 nog een aantal werkzaamheden uitvoeren die eerder niet konden worden gedaan vanwege de weersomstandigheden (oa nieuwe belijning ontbreekt nog).

Vanwege de lockdown/coronamaatregelen en de feestdagen wordt er momenteel heel weinig gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen bij station Barendrecht. Vóór de eerste lockdown liep de parkeerdruk nog wel hoog op bij station Barendrecht, mede omdat reizigers niet meer in de naastgelegen wijk konden parkeren.

Foto’s van afgelopen zaterdag en tijdens de werkzaamheden in november.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »