Blauwe zone bij station Barendrecht

BARENDRECHT – BOA’s van de gemeente Barendrecht hebben afgelopen week de eerste waarschuwingen en boetes uitgedeeld voor het fout parkeren in de blauwe zone rond station Barendrecht. In 55 gevallen werd een waarschuwing uitgedeeld door de BOA, zo laat de gemeente Barendrecht weten.

Twee automobilisten bleven toch parkeren in de blauwe zone en kregen daarvoor een boete van € 95,- (plus nog € 9 administratiekosten). Vanaf maandag 27 augustus worden er direct boetes uitgeschreven, zonder dat er eerst een waarschuwing wordt gegeven. Later dit jaar moeten er 50 extra parkeerplekken worden gerealiseerd op het parkeerdek bij het station.

Bekeuren

In de blauwe zone mag doordeweeks tussen 07.00 en 14.00 uur alleen door bepaalde automobilisten worden geparkeerd: wijkbewoners met een ontheffing (op kenteken), automobilisten met een blauwe parkeerkaart (max 2 uur) en bezoekers met een ‘gasten’ ontheffing. Wie hier niet mag staan ontvangt een bekeuring van de BOA’s. De bekeuringen worden afgehandeld via het CJIB en de boetebedragen vloeien naar de staat, zo laat de gemeente weten.

Blauwe zone

De blauwe zone is sinds zondag 1 juli 2018 actief. Waarschuwing en handhaving door de BOA’s zou eigenlijk tegelijkertijd van start gaan, maar de gemeente heeft na deze bekendmaking besloten om toch te wachten tot de vakantie (bijna) voorbij was om dan pas te beginnen met waarschuwingen uitdelen: “De handhaving van de blauwe zone is uitgesteld wegens de vakantieperiode. De blauwe zone is ingesteld om parkeeroverlast door met name forenzen terug te dringen en tijdens de vakantieperiode zouden we deze doelgroep niet bereiken.

Zie ook: Groep bewoners in bezwaar tegen blauwe zone bij station: “Bewoners betalen terwijl overlastgevers gratis blijven parkeren”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »