Parkeerdek spoortunnel station Barendrecht (Parkeerplaats treinstation)

BARENDRECHT – Om de parkeerdruk in de wijken rond station Barendrecht te verminderen wordt hier een blauwe parkeerzone ingesteld. Automobilisten moeten vanaf 1 juli 2018 een parkeerschijf gebruiken en mogen nog maar maximaal 2 uur parkeren op maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 14:00 uur.

Het doel is om treinreizigers te laten parkeren op het parkeerdek, in plaats van in de wijk. Dit zorgde voor overlast voor de bewoners. Het parkeerdek op de spoortunnel zal daarom dit jaar ook nog worden uitgebreid met meer parkeerplaatsen (maar nog niet vóór 1 juli). Mocht het parkeerdek bij station Barendrecht vol zijn, dan mag er toch niet langer dan 2 uur in de wijk worden geparkeerd, zo laat de gemeentewoordvoerder weten: “Is het dek vol, dan kan in de wijk 2 uur geparkeerd worden. Parkeert iemand langer, dan wordt gehandhaafd.

Blauwe zone vanaf 1 juli

Tegen het verkeersbesluit om de blauwe zone mogelijk te maken kan nog tot volgende week bezwaar worden gemaakt. Het besluit is vervolgens vanaf 17 mei actief, de gemeente gaat echter pas op zondag 1 juli 2018 van start met de blauwe zone, zo heeft een woordvoerder aan BarendrechtNU laten weten.

Voor die tijd ontvangen bewoners parkeerontheffingen en worden er verkeersborden geplaatst om automobilisten op de blauwe zone te wijzen. Bewoners zijn vorige maand over de parkeerontheffing geinformeerd door de gemeente. De ontheffing is nu nog gratis, maar in de toekomst zal hiervoor moeten worden betaald.

Handhaving

Handhavers (BOA’s) zullen vanaf 1 juli 2018 direct gaan handhaven, maar alleen in de vorm van waarschuwingen. Na 2 weken worden er ook boetes uitgeschreven.

Bekijk hier welke straten er precies (deels) binnen de blauwe zone vallen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »