Getuigenoproep: Tegenstrijdige verklaringen over ernstig ongeval op Binnenlandse Baan

BARENDRECHT – Op maandagavond 14 september vond een ernstige aanrijding plaats op de Binnenlandse Baan in Barendrecht. Twee personenauto’s kwamen ter hoogte van de kruising met de Rozemarijnsingel / Kolk met elkaar in botsing.

Eén van de betrokkenen heeft BarendrechtNU benaderd met de vraag of er getuigen zijn die zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Er zijn tegenstrijdige verklaringen aan de politie gegeven waardoor het onderzoek is stopgezet. Deze persoon heeft door de aanrijding een ‘ernstige hersenschudding opgelopen, 2 nekwervels en mijn bovenbeen gebroken.‘ Hij kan sinds vorige week weer lopen met een looprek, maar is na een aantal weken ziekenhuis nog steeds herstellende in een zorghotel.

Tegenstrijdig

Een getuige heeft volgens deze betrokkene een onjuiste verklaring aan de politie gegeven over waar zijn auto vandaan kwam rijden voorafgaand aan het ongeval. Dit blijkt een cruciaal vraagstuk, omdat het bepalend is voor de op dat moment geldende voorrangssituatie. De betrokkene geeft aan dat de politie het onderzoek heeft stopgezet vanwege de tegenstrijdige verklaring. Wel zou hieruit blijken dat er te hard is gereden, meldt de betrokkene.

Om geen invloed uit te oefenen op eventuele getuigen is de situatie, zoals de betrokkene deze zelf aan BarendrechtNU heeft gemeld, niet opgenomen in dit artikel.

Getuige, videobeelden óf voertuig vlak ervoor gezien?

Mocht u getuige zijn geweest van de aanrijding, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie. U kunt ook contact opnemen met BarendrechtNU om in contact te worden gebracht met de melder.

Bent u geen getuige geweest van het ongeval zelf, maar heeft (of vermoedt u) vlak voor het incident achter één van de betrokken voertuigen te hebben gereden (zie foto’s), dan kan dit potentieel ook van grote meerwaarde zijn.

Een derde optie is de beschikbaarheid van videobeelden van de periode rond 22:30 uur op maandag 14 september 2020 van de Binnenlandse Baan en de Rozemarijnsingel. Deze beelden zouden kunnen aantonen dat één van de betrokken voertuigen ergens wél of juist niet heeft gereden vlak voor het ongeval.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »