Letsel en veel schade door aanrijding tussen 2 personenauto's op de Binnenlandse Baan

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Maandag 14 september 2020) rond 22:30 uur heeft er een aanrijding tussen twee personenauto’s plaatsgevonden op de Binnenlandse Baan. Ambulances, de brandweer, het Mobiel Medisch Team (MMT) en politie kwam met spoed ter plaatse.

Op het kruispunt van de Binnenlandse Baan met de Kolk bleken twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Omwonenden maakten bij BarendrechtNU melding van ‘een harde klap‘ enkele minuten voordat ze alle sirenes hoorden. Een ooggetuige van de aanrijding meldt dat één van de betrokken auto’s ‘erg hard kwam aanrijden‘.

Auto’s, boom en lantaarnpaal

Of de auto’s frontaal tegen elkaar zijn gebotst, of dat één van de voertuigen de wijk in/uit kwam rijden is nog niet helemaal duidelijk. De politie was vanochtend (Dinsdag 15 september 2020) niet direct bereikbaar voor een reactie. Wel is duidelijk dat na de aanrijding één voertuig, komend vanuit de richting Ziedewijdsebaan, tegen een boom langs de Binnenlandse Baan tot stilstand is gekomen. Het andere voertuig is tot stilstand gekomen nadat het (na de botsing) een lantaarnpaal uit de grond had gereden.

Letsel

De bestuurder van dit tweede voertuig raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een ooggetuige was dit slachtoffer wel bij kennis. De Binnenlandse Baan is vannacht (Dinsdag 15 september 2020) tot na middernacht afgesloten geweest voor het onderzoek voor de verkeersongevallenanalisten van de politie.

De kapotte lantaarnpaal is vannacht (Dinsdag 15 september 2020) weggehaald en zal later worden hersteld.

Update 12:04: Een woordvoerder van de politie kan nog niet vertellen wie/wat het ongeval heeft veroorzaakt: “Na de aanrijding gisteren (Maandag 14 september 2020) zijn de twee bestuurders ter plaatse behandeld in een ambulance, zij waren aanspreekbaar, en zijn vervolgens met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Het onderzoek naar de oorzaak vindt nog plaats.” Op de vraag of er verdachten zijn en/of aanhoudingen zijn verricht na het ongeval meldt de politie: “Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »