Grote brand op dak van kantoorgebouw op bedrijventerrein Dierenstein

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanochtend (Dinsdag 15 september 2020) rond 05:00 uur in groten getale uitgerukt voor een melding van een zeer grote brand op bedrijventerrein Dierenstein. Op het dak van een kantoorgebouw bij Fresh Pack Logistics bleek brand te zijn uitgebroken. De vlammen waren zichtbaar op het dak van het gebouw.

De brand veroorzaakte een grote zwarte rookpluim die wegtrok in de richting van de Dierensteinweg/A15/Rotterdam. In de loop van de ochtend was de brandlucht ook in en rond het centrum van Barendrecht te ruiken. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend (gemaakt).

Zeer grote brand

De brandweer gaf om 05:40 uur het sein ‘zeer grote brand’: het vuur werd door diverse brandweereenheden geblust. Met de hulp van twee hoogwerkers had de brandweer zicht op het dak. Een schuimblusvoertuig was eveneens met spoed ter plaatse gekomen.

Kort nadat de zichtbare vlammen waren verdwenen is de brandweer begonnen met sloopwerkzaamheden op het dak. Ook is het droneteam van de brandweer ingezet om het dak te controleren. Om 06:00 uur had de brandweer de brand onder controle.

Afsluiting

De Spoorlaan is tussen de rotonde bij station Barendrecht en het bedrijventerrein afgesloten. Het is voor vrachtwagens zeer moeilijk om langs het incident te rijden vanwege het grootwatertransport: een grote pomp haalt water uit de blusvijver naast station Barendrecht en pompt die door dikke brandweerslangen richting de brand. Voertuigen kunnen niet over deze slangen heenrijden, alleen op de rotonde kan (klein) autoverkeer via hulpstukken (‘bruggetjes’) over de slangen rijden. Vrachtwagens kunnen via de zuidkant van de Spoorlaan niet het bedrijventerrein op.

  • Update 8:07 uur: Veiligheidsregio: “De brandweer heeft zo juist het sein brandmeester gegeven. De laatste materialen worden opgeruimd. Alle ramen en deuren mogen open, ventilatie kan weer aan. Hiermee eindigt de berichtgeving.
  • Update 7:37 uur: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: “De brandweer is de eerste materialen aan het opruimen. Zij zijn naar verwachting de komende een tot twee uur nog bezig met afrondende werkzaamheden” –
  • Update 7:30 uur: “Eerder vanochtend (Dinsdag 15 september 2020) was een deel van de Spoorlaan gestremd. Deze gaat in een richting open“, aldus de veiligheidsregio.

Wethouder Proos laat via Twitter weten met de betrokken ondernemer te hebben gesproken. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Grote brand in Barendrecht vanmorgen. https://mediatv.nl/grote-brand-in-kantoorpand-barendrecht

Een bericht gedeeld door Kazerne Groene Tuin (@kazerne_groene_tuin) op
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »