Voormalig clubhuis van fietscrossclub op de Bongerd gesloopt: Pand was in slechte bouwtechnische staat

BARENDRECHT – Het voormalige clubgebouw van Fietscrossclub Barendrecht op Sportpark de Bongerd is inmiddels volledig gesloopt. Vrijwilligers, de politiek en omwonenden hebben meermaals gepoogd het gebouw een andere bestemming te geven.

In één geval leek dit te lukken (met €9.000 subsidie van de gemeente) voor de realisatie van “De Plek”. Het project moest plots worden stopgezet.

Gebouw slopen

Hoewel er diverse ideeën voor (her)gebruik van de locatie waren koos de gemeente voor het slopen van het gebouw. De sloop is afgelopen week afgerond en het gebouwtje is volledig verdwenen. De gemeente heeft na afronding van de sloop een interne memo (PDF) gedeeld met meer details over de slechte staat van het pand: Houtrot aan de buitenzijde, gat in de vloer door houtrot, geen garantie voor veiligheid elektra en waterleidingen. Voor de vrijgekomen locatie hint de gemeente op de realisatie van een ‘Tiny Forest’.

Reden tot zorg

Wethouder Schaap over het gebouw: “Door technische medewerkers van de gemeente, is geconstateerd dat de bouwkundige staat van het pand reden tot zorg geeft. Zowel de buitenwanden als de vloer vertoonden ernstige houtrot. De aanpassingen, welke door de tijdelijke gebruikers zijn aangebracht, waren enkel van cosmetische aard. Het aanbrengen van nieuwe houten platen over de bestaande rabatdelen heeft een negatief effect op de technische staat van het pand.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »