Barendrechtse Waarderingsspeld voor Janny Kofman: "Organiseert al jaren lang gezellige, sociale activiteiten voor ouderen"

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 18 oktober 2019) ontving Janny Kofman tijdens een bingomiddag in MFA Waterpoort aan het Middeldijkerplein in Barendrecht een Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding opgespeld als blijk van waardering voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor ouderen in Barendrecht.

Burgemeester van Belzen: “Dubbel bingo dus vandaag (Vrijdag 18 oktober 2019) voor Janny“. Mevrouw Kofman bedankte de aanwezigen voor deze uiting van hun waardering: “Jullie weten dat ik niet graag op de voorgrond treed, dus het was wel even heftig voor mij, maar ik zie het toch als een blijk van waardering en daar dank ik jullie erg voor. Hartelijk dank allemaal.

Activiteiten voor ouderen

Janny Kofman organiseert al jaren gezellige, sociale activiteiten voor ouderen. Hier begon ze mee bij de ANBO. Ruim 25 jaar organiseerde zij tal van activiteiten voor ANBO-leden, die haar hiervoor erg dankbaar zijn. Daarna is zij dit op persoonlijke titel blijven doen. Zij organiseerde Line Dance, klaverjassen, badminton, een Creatief club, kerstdiners, paasbrunches, goed verzorgde bustochten en bingomiddagen.

De activiteiten waarvoor zij zich al zo lang inzet, zijn meer dan alleen gezellige momenten. Mede dankzij haar inzet zijn er voor ouderen veel leuke activiteiten en mogelijkheden voor gezellig samenzijn, iets dat heel belangrijk is bij gelukkig en gezond ouder worden. Janny Kofman levert zo een zeer waardevolle bijdrage aan het voorkomen van vereenzaming van ouderen.

Waarderingsspeld

De Waarderingsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die sinds 2002 bestaat met daarin het wapen van de gemeente Barendrecht. Iedereen kan een persoon of instelling voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding (Waarderingsspeld of Erepenning). Het maakt daarbij niet uit of de persoon die wordt voorgedragen of de aanvrager in Barendrecht woont.

De voordracht wordt beoordeeld door de Commissie Gemeentelijke Onderscheidingen. Deze commissie bestaat uit de burgemeester (voorzitter), vijf bewoners van Barendrecht en een ambtelijk medewerker (secretaris). Deze commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, die door de raad gemandateerd is een besluit te nemen over het al dan niet toekennen van een onderscheiding. Wilt u iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding? U vindt het aanvraagformulier op barendrecht.nl/gemeentelijke-onderscheiding.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »