Gebouw langs de Binnenlandse Baan tegen de vlakte voor nieuwbouw Kruidentuin

BARENDRECHT – [Foto’s] Het gebouw langs de Binnenlandse Baan, waar tot de komst van MFA Kruidentuin het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) was gevestigd, wordt momenteel gesloopt. Het pand moet plaatsmaken voor het nieuwbouwproject ‘De Kruidenmeester’.

De laatste jaren stond een deel van het pand leeg (te huur) en werd het gebouw gebruikt voor (privaat) onderwijs.

Bouwen

Begin 2018 sneuvelde een plan voor nieuwbouw op deze locatie, maar eind 2018 ging de gemeente akkoord met een nieuw bouwplan. Deze voldeed aan de geldende gebiedsvisie en was dit keer niet hoger dan is toegestaan, waardoor de gemeente direct een vergunning kon verlenen.

Het bouwplan bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over 3 bouwlagen met daaronder een half verdiepte parkeergarage. De appartementen hebben een eigen balkon. Het vorige afgekeurde plan had 24 appartementen over 4,5 bouwlagen.

Slopen Kruidentuin

In de direct omgeving werd in juli 2015 het voormalige schoolgebouw van De Hoeksteen gesloopt*. Op deze locatie is de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) Kruidentuin gebouwd, waar de school samen met andere partijen intrek in heeft genomen in maart 2017. Enkele maanden later werd de naastgelegen Sporthal Vitaal gesloopt, deze locatie ligt nu braak, hier worden op termijn woningen en parkeerplaatsen gerealiseerd. Het schoolgebouw op de hoek van de Kruidentuin met de Gouwe staat ook nog op de planning om gesloopt te worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »