Nieuw ontwerp voor appartementencomplex Kruidenmeester met 21 appartementen

BARENDRECHT – De meest recente bouwplannen voor een nieuw appartementencomplex ‘Kruidenmeester’ aan de rand van de Kruidentuin kan op medewerking van de gemeente rekenen. Het eerdere plan stuitte op verzet van omwonenden en in de politiek omdat het bouwplan niet binnen de gebiedsvisie viel (hoogte van het gebouw). Er moest dus een nieuw plan komen.

Inmiddels heeft ontwikkelaar Novaform een nieuw plan ingediend bij de gemeente. Dit plan valt wel binnen de geldende gebiedsvisie waardoor er direct een vergunning kon worden aangevraagd. De gemeente heeft haar medewerking verleend aan deze ontwerp-omgevingsvergunning. De vergunning is vanaf 2 november in te zien. “Indien er geen zienswijzen worden ingediend, zal het ontwerp worden omgezet in een definitief besluit“, aldus het college

21 appartementen

Het nieuwe bouwplan bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over 3 bouwlagen met daaronder een half verdiepte parkeergarage. De appartementen hebben een eigen balkon. Het vorige plan had 24 appartementen over 4,5 bouwlagen.

Eerdere plannen hielden volgens omwonenden onvoldoende rekening met het (auto)verkeer in de Kruidentuin. Hierover is volgens het college nu ook nagedacht: “Bij het inpassen van het woongebouw is goed gekeken naar de verkeersafwikkeling in het drukke gebied. Op de kruidentuin wordt na oplevering tweerichtingsverkeer ingesteld tot aan de inrit van de parkeergarage van het nieuwe gebouw. De inrit van de nieuwe garage wordt daarnaast zo gesitueerd dat bewoners ‘terug’ rijden richting de Rozemarijnsingel.” Op deze manier moet de rest van de Kruidentuin zoveel mogelijk worden ontlast van (extra) verkeer.

Beeld: Novaform / De Roon architectenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »