Alle bomen langs de Schaatsbaan gekapt, wegwerkzaamheden starten op 22 juli

BARENDRECHT – Maandag 22 juli start de gemeente met de (weg)werkzaamheden aan de Schaatsbaan. De straat wordt ingericht als 30 km zone, er komen verkeersremmende maatregelen en de snelfietsroute F15 IJsselmonde wordt aangelegd.

Vandaag zijn alle bomen die langs de Schaatsbaan stonden gekapt. In totaal zijn er ruim 30 bomen weggehaald, in de schetsontwerpen van vorig jaar is te zien dat een groter aantal (maar kleinere) bomen terug zal worden geplaatst na het aanpassen van de weg.

Werkzaamheden

Aannemer KWS voert de werkzaamheden in verschillende fases uit:

  • Fase 1: vanaf de kruising Hoefslag richting Barendrechtseweg (start maandag 22 juli)
  • Fase 2: kruising Hoefslag – Schaatsbaan (start maandag 12 augustus – gereed zaterdag 30 augustus)
  • Fase 3: Barendrechtseweg (oktober)

Per fase kijkt de gemeente of de weg vrijgegeven kan worden voor verkeer. Naar verwachting is de Schaatsbaan eind oktober geheel klaar. In fase 1 zijn er tijdens de werkzaamheden tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. De gemeente probeert om de overlast tot een minimum te beperken en de bereikbaarheid van de woningen zo veel mogelijk te garanderen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via borden.

Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met team KWS, J.N. (Gillian) Overmeer, telefoonnummer 06 11 69 44 17.

Zie ook: Toch geen klinkers op de Schaatsbaan: Asfalt blijft, met betonklinkers voor verkeersremmende maatregelenBekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »