JOP Park Nieuweland krijgt natuurlijk graffiti kunstwerk om tagging tegen te gaan

BARENDRECHT – De gemeente heeft besloten om een kunstenaar Graffiti Art te laten aanbrengen op de muurtjes rond de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) in Park Nieuweland. De muurtjes zijn 10 jaar geleden ook voorzien van graffiti kunstwerken, maar hier is sindsdien veel ongewenste graffiti overheen gespoten (‘tagging‘). Een doorn in het oog van omwonenden, aldus de wethouder.

Wethouder Schaap over de bekladde muurtjes: “Inmiddels zijn dit objecten geworden waar vooral minder professioneel graffiti (tags) op wordt gespoten. Begin mei 2019 heeft de EVB hier raadsvragen over gesteld. Het college is het eens met het feit dat de muurtjes opgeknapt dienen te worden.

Nieuwe graffiti kunstwerk

De wethouder meldt dat “het schilderen van de muurtjes en het aanbrengen van een anti-graffiti coating bijna net zo duur is als het aanbrengen van graffiti art met een 2 componenten anti-graffiti laklaag. Het voordeel hiervan is dat de graffiti art met behulp van zeep en schuurspons schoongehouden kan worden en bestand is tegen de meest agressieve vorm van verf en spuitbus.” Ook het nieuwe kunstwerk is hierdoor beschermd tegen ongewenste graffiti, dit brengt een algehele besparing met zich mee voor het schoonmaken van eventueel ongewenste graffiti. De wethouder meldt in de brief niet hoeveel het volledige project kost.

Er is inmiddels een kunstenaar ingehuurd om een natuurlijk uitziende graffiti aan te brengen op de muren (zie foto voor voorbeeld). Binnen nu en drie maanden zal de graffiti worden aan gebracht: “De muurschilderingen hebben het thema “natuur” en zullen opgaan in de parkrijke omgeving.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »