Ontwerp MFA Kruidentuin

BARENDRECHT – Aanstaande maandag (29 juni) zal er worden gestart met sloopwerkzaamheden bij het voormalige schoolgebouw De Hoeksteen aan de Kruidentuin. De gemeente heeft omwonenden hierover geïnformeerd. In het gebouw zit materiaal met asbest.

De locatie zal worden gebruikt om de multifunctionele accommodatie (MFA) Kruidentuin te ontwikkelen. Naar verwachting is de nieuwe MFA in het vierde kwartaal van 2016 klaar.

Asbest

Voorafgaand aan het verstrekken van een sloopvergunning is er onderzoek gedaan naar asbest. Uit dit onderzoek blijkt dat er inderdaad materiaal met asbest aanwezig is in dit gebouw.

Het asbest in het materiaal is hechtgebonden asbest. Dit betekent dat de asbestvezels stevig in het materiaal vastzitten en niet vanzelf in de lucht kunnen komen. De vezels kunnen dan niet ingeademd worden en er is geen sprake van een gezondheidsrisico.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een deskundig en wettelijk erkend bedrijf volgens de geldende eisen en voorschriften . De werkzaamheden veroorzaken geen gezondheidsrisico voor omwonenden. De medewerkers van het bedrijf dragen wel beschermende kleding , dit is verplicht vanwege de strikte veiligheidsnormen. Nadat alle asbest verwijderd is zal er gestart worden met het daadwerkelijke slopen van het gebouw. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind augustus 2015 afgerond.

MFA Kruidentuin

Tussen de Kruidentuin en de Binnenlandse Baan wordt de nieuwe MultiFunctionele Accommodatie (MFA) Kruidentuin gebouwd. De MFA Kruidentuin biedt straks onderdak aan CBS De Hoeksteen, kinderopvang Eiland Marlyne, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het wijkteam en sporthal Vitaal.

Zie ook: Krakers stichten brand in schoolgebouw Hoeksteen tijdens brandweerwedstrijden

Leerlingen van De Hoeksteen krijgen momenteel les in het voormalige gebouw van OBS De Dubbeldekker. Na oplevering van MFA Kruidentuin zullen ook deze panden worden gesloopt. Op die locatie worden extra parkeerplaatsen aangelegd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »