Middelweg, Barendrecht

BARENDRECHT – De wijk Vrouwenpolder krijgt een tweede ontsluiting via de toegangsweg vanaf de Middelweg. Het huidige kruispunt zal worden vervangen door een rotonde, zo blijkt uit een verkeersbesluit van de gemeente Barendrecht.

De plannen voor de aanleg van een rotonde zijn al ruim 2 jaar oud. Sinds 2016/2017 kijkt de gemeente al naar de mogelijkheid om een rotonde aan te leggen op de Middelweg.

Wijkontsluiting

In het verkeersbesluit valt te lezen: “De wijk Vrouwenpolder is volop in ontwikkeling waardoor de verkeersdruk in de wijk toeneemt. Het openstellen van de Augustapolder als tweede wijkontsluiting van Vrouwenpolder zal de verkeersdruk in de wijk beter verdelen wat voor de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de wijk positieve gevolgen heeft. De verkeersdruk op kruispunt Middelweg met de Augustapolder zal door deze openstelling toenemen. Om de veiligheid en de doorstroming te garanderen wordt dit kruispunt aangepast in de vorm van een rotonde.

Tractoren weer op rijbaan

Tegelijkertijd met de keuze voor een rotonde is er ook besloten om tractorverkeer van het fietspad langs de Middelweg te krijgen: “Om de verkeersveiligheid te verbeteren voor de (brom)fietser wordt het verbod voor tractoren op de Middelweg en Kilweg opgeheven waardoor het voor tractoren niet meer noodzakelijk is gebruik te maken van dit fietspad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »