Gemeente onderzoekt plan voor nieuwe rotonde Middelweg/Augustapolder

BARENDRECHT – De gemeente doet onderzoek naar een mogelijk nieuw aan te leggen rotonde op de kruising van de Middelweg met de Augustapolder. “De reden van een mogelijke aanleg van een rotonde, is omdat de situatie daar verkeerstechnisch ongelukkig is“, zo vertelt een woordvoerder van de gemeente Barendrecht

Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen voor de aanleg: “Het zal sowieso niet op korte termijn plaatsvinden, gezien ook de andere geplande wegwerkzaamheden in Barendrecht.

Verkeersveiligheid

Een inwoner van Barendrecht kreeg na een ongeval op de betreffende kruising (Middelweg/Augustapolder) van de politie te horen dat er een rotonde zou worden aangelegd vanwege de vele verkeersongevallen op die plek. De gemeente heeft laten weten intern na te denken over het plan, “maar er is zeker nog geen concreet plan. Het plan zit momenteel in de onderzoeksfase.” De reden voor de aanleg zou het verbeteren van de verkeersveiligheid zijn: “Automobilisten die de Middelweg willen kruisen, moeten nu relatief heel ver vooruit kijken. Er is namelijk op de Middelweg zelf geen ruimte om te blijven staan en de verkeerssituatie goed te overzien“, aldus de gemeentewoordvoerder.

Er is op dit moment al een autoweg en fietspad aangelegd om vanaf de Middelweg de wijk Vrouwenpolder in de rijden. De weg voor het autoverkeer is echter geblokkeerd en daardoor onbruikbaar, fietsers kunnen via deze weg wel de wijk in.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »