TramPlus-luifels heropend in Carnisselande

BARENDRECHT – Wethouder Dirk Vermaat heeft vandaag (Maandag 30 januari 2017) op de hoek van Avenue Carnisse en de Meerwedesingel de zes TramPlus-luifels heropend. Deze luifels werden tijdens de ontwikkeling van de wijk Meerwede als kunstobject aangelegd.

Ze waren door weersinvloeden echter dermate aangetast, dat het houtwerk en de dakconstructies volledig vernieuwd moesten worden. Die werkzaamheden zijn nu afgerond.

Herstel

De luifels werden in overleg met kunstenaar J. Doorenweerd in oude luister hersteld. Ze zijn eerst gesloopt, het houtwerk is vervolgens met een kraan verwijderd en daarna zijn de kunstwerken weer helemaal opgebouwd. Een paar kleine punten moeten nog worden aangepakt, dat zal de aannemer de komende tijd op locatie verzorgen.

Het gaat om de luifels aan de Avenue Carnisse; twee ter hoogte van de Meerwedesingel, twee bij de kruising met de Noordersingel en twee bij de Zuidersingel.

Op de foto: Ahmed Marguoum (aannemer Yasbouw, links), wethouder Dirk Vermaat (midden) en Abdel Ben-Nacir (gemeente Barendrecht, recht) tekenen het overdrachtsdocument.

Update vrijdag 3 februariBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »