Parkeerdek spoortunnel station Barendrecht (Parkeerplaats treinstation)

BARENDRECHT – Medio 2019 moeten er 68 nieuwe extra parkeerplaatsen zijn gerealiseerd op het parkeerdek van station Barendrecht. De eerste plannen gingen uit van 100 extra plekken, later werd dit bijgesteld naar (minimaal) 50 plekken en inmiddels is er besloten en een plan opgesteld voor de aanleg van ‘rond de 68’ plekken, zo meldt wethouder Luijendijk (verkeer).

De parkeerplaatsen zijn hard nodig om de parkeerdruk op het stationsdek te verlagen. Sinds de invoering van de blauwe parkeerzone in de wijken naast het station, staat het dek (nog) vaker helemaal vol.

‘Gratis’ parkeren

Hoewel het parkeren voor reizigers gratis blijft, heeft de uitbreiding wel kosten voor de gemeente tot gevolg: €360.000,- voor de gemeente Barendrecht en daar bovenop nog €128.000,- subsidie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Naast de nieuwe parkeerplekken zullen er aanpassingen worden gemaakt om voertuigen makkelijker over het parkeerdek (rond) te laten rijden: automobilisten die een parkeerplekje zoeken kunnen na de aanpassing via een extra doorsteek op het andere deel van het parkeerterrein komen.

Naast het uitbreiden van parkeerplekken voor auto’s wordt er ook nog onderzocht hoe en op welke plek de fietsenstalling op het voorplein van station Barendrecht kan worden uitgebreid (oa bij de bushalte). Voor de komende 4 jaar is er €160.000 beschikbaar gesteld om hier onderzoek naar te laten doen en het projectmanagement te laten uitvoeren.

Zie ook: NS vervangt toegang bewaakte fietsenstalling station Barendrecht: Eerste 24 uur gratis fiets stallen & Eindelijk een openbaar toilet bij treinstation van BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »