Bewaakte (overdekte) fietsenstalling op Station Barendrecht

BARENDRECHT – Van maandag 23 april tot en met donderdag 26 april past NS de toegang aan van de bewaakte zelfservice fietsenstalling aan de westzijde van het station, nabij de Gebroken Meeldijk. Het huidige stalen draaihek wordt vervangen door transparante toegangsdeurtjes.

NS stelt reizigers via flyers ter plekke op de hoogte van de ombouw en wat dat voor hen betekent.

Eerste 24 uur gratis

Reizigers kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun OV-chipkaart en ook voor het huren van een OV-fiets kunnen ze er terecht. Het gebruik van de stalling is elke eerste 24 uur gratis. Daarna wordt een bedrag van € 0,50 per 24 uur in rekening gebracht. Een abonnement is niet meer nodig.

In de stalling is cameratoezicht en via een intercom kunnen reizigers met een vraag contact opnemen met een medewerker van NS. De zelfservice stalling is open vanaf een kwartier voor de eerste trein tot en met een kwartier na de laatste trein.

Goedkope, veilige stalling

Wethouder Peter Luijendijk: “Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de autoparkeerders op het parkeerdek bij het station op loop- en fietsafstand van het station woont. De bewaakte fietsenstalling wordt nu slechts voor een kwart gebruikt en de fietsenstallingen buiten zijn overvol. Wij hopen dat door de aanpassingen meer reizigers op de fiets naar het station komen en gebruik gaan maken van de goedkope, veilige binnenstalling.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »