Permanent 360° cameratoezicht in tunneltje Park Buitenoord na herhaaldelijk vandalisme

BARENDRECHT – Het tunneltje vanaf de Groene Rede naar Park Buitenoord is sinds enkele weken voorzien van permanent cameratoezicht. In het tunneltje hangen beschilderde (houten) panelen die al meermaals zijn vernield door vandalen.

De panelen werden in eerste instantie door de gemeente behandeld met een middel om vandalisme met graffiti te voorkomen. Door het middel kon graffiti snel en goedkoop worden verwijderd. Eind 2017 werden de panelen echter ook op andere wijzen vernield: in brand gestoken en kapot gegooid met stenen. De herstelde kunstwerken werden in maart van dit jaar onthuld.

360° camera

Sinds een aantal weken is het tunneltje voorzien van een camera. Het gaat om een 360° camera: deze kan op ieder moment in alle richtingen video opnemen in hoge kwaliteit (4K/UHD). De camera is ook in staat om in het donker opnames te maken én kan via een microfoon het geluid van eventuele vandalen opnemen. De fabrikant van de camera claimt dat de camera zelf ‘vandalisme proof’ is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »