Herstelde kunstproject in fietserstunneltje Groene Rede heropend

BARENDRECHT – [Foto’s] In het afgelopen jaar werd het door de BOBO, de gemeente, Kunst Creatief Barendrecht, de kunstklas van het Dalton College en de inzet van stichting Humanitas tot stand gekomen kunstwerk in het tunneltje aan de Groene Rede een aantal malen slachtoffer van vandalisme. Vanochtend (Vrijdag 23 maart 2018) werd het herstelde kunstwerk heropend door wethouder Dirk Vermaat: “Het is mooi om te zien dat we sterker zijn dan de ellendelingen die het vernielen

Fred Bloot, voorzitter Bewonersorganisatie Buitenoord (BOBO): “Dat waar maanden met plezier, juist door de jeugd, aan is gewerkt werd door jeugdige onverlaten moedwillig gesloopt.” Hij is blij dat het kunstwerk is hersteld: “wij zullen niet wijken voor vandalisme“. De panelen zijn inmiddels voorzien van een coating om vandalisme met graffiti te kunnen bestrijden.

Herstelwerk

BOBO bestuursleden Martin Kapiteyn en Rob Dubbeldam hebben veel werk verzet om de beschadigde panelen te kunnen vervangen“, aldus Dhr. Bloot: “Hans Verkerk, de docent van Kunst Creatief Barendrecht, heeft persoonlijk het inschilderen van de panelen op zich genomen. Ook nu zijn de kosten van het herstel gelijk verdeeld tussen gemeente en BOBO, waarvoor onze hartelijke dank.

Hans Verkerk heeft de afgelopen tijd drie vernielde panelen hersteld: twee moesten er volledig opnieuw worden geschilderd, het derde paneel kon worden hersteld: gaten opvullen en de vernielde plekken opnieuw schilderen. Hij is blij om te zien dat de kinderen die de tekeningen eerder hebben gemaakt ‘gewoon kind zijn’: geen geweld in de tekeningen, maar ook de mooie dingen van het leven kunnen zien. BOBO bestuursleden hebben de nieuwe panelen afgelopen woensdag op hun plek gehangen.

Artikelfoto: Kunstdocent Hans Verkerk (rechts) met links van hem Dirk Vermaat bij de heropening van het kunstproject.

Twitterfoto’s (eerste foto): BOBO voorzitter Fred Bloot schud de hand van wethouder Dirk Vermaat; (derde) foto, links onderin: Wethouder Vermaat in gesprek met Hans Verkerk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »