28 april - 6 mei: Beperkt of geen treinverkeer vanaf station Barendrecht

BARENDRECHT – Tussen zaterdag 28 april en zondag 6 mei voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, hierdoor zal er op bepaalde dagen geen treinverkeer mogelijk zijn vanaf station Barendrecht.

De werkzaamheden gaan om het deels vervangen van het spoor over een brug bij Dordrecht en het vervangen van wissels, onder andere bij Zwijndrecht. De werkzaamheden vallen samen met de werkzaamheden aan het tramspoor in Carnisselande waardoor er 3 weken geen trams rijden.

Beperkt treinverkeer

Uit navraag bij de NS wordt duidelijk dat er geen treinen rijden vanaf station Barendrecht op zaterdag 28 april, zondag 29 april en maandag 30 april (+zaterdag 5 mei en zondag 6 mei). Sprinters rijden in die periode vanaf Rotterdam Centraal tot aan Rotterdam-Zuid. De NS zet stopbussen in. Elk kwartier (maandag) of half uur (weekend) vertrekt er in beide richtingen een bus (in/uitchecken met je OV chipkaart; standaard tarief van de treinrit). De busdienst is opgenomen in de NS Reisplanner.

Van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 mei rijden er weer sprinters tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht, zo stelt de NS woordvoerder (de reisplanner geeft momenteel echter andere info aan). Het is momenteel nog onbekend of er op zaterdag 5 en zondag 6 mei treinen vanaf station Barendrecht zullen rijden.

Update 26 april: Op zaterdag 5 mei en zondag 6 mei geeft de reisplanner momenteel aan dat er ook GEEN treinen rijden vanaf station Barendrecht. Er worden bussen ingezet als vervangend vervoer.

Reisplanner

Zuidelijker op het traject van de sprinter zijn in ieder geval nog wel wijzigingen: “Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe rijden op zaterdag 5 mei bussen in plaats van treinen en de gehele periode geen treinen maar bussen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal“, aldus een woordvoerder van de NS: “Zoals je ziet is er soms per dag een ander reisadvies. Het beste advies wat wij reizigers kunnen geven is: check voor elke reis de Reisplanner en hou rekening met extra reistijd in deze periode op dit traject.

Zie ook: Vanaf 28 april drie weken lang geen trams in Carnisselande, RET zet pendelbus inBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »