Bouwupdate werkzaamheden nieuwe gemeentehuisplein: Bomen, parkeerplaatsen en entree Middenbaan

BARENDRECHT – De gemeente streeft ernaar om in april grotendeels klaar te zijn met de werkzaamheden op het vernieuwde gemeentehuisplein.

De Binnenlandse Baan wordt van 12 tot en met 20 april nog één keer afgesloten om de uitgestelde asfalteringswerkzaamheden en aansluiting van het Onderlangs op de Binnenlandse Baan te realiseren. Het centrum is dan via de Buitenlandse Baan bereikbaar.

Werkzaamheden

Anja van Mill en René Blondé begeleiden vanuit de gemeente Barendrecht het project en geven antwoord op veel gestelde vragen. “In deze laatste fase, werken we op veel plekken tegelijk. De puzzelstukjes vallen nu in elkaar. Een greep uit de werkzaamheden de komende weken: asfalteren Binnenlandse Baan en fietspad, verdere aanleg parkeerplaatsen op het Binnenhof, bestraten Rijnstraat, aanplanten van bomen en hagen en de opgang naar de Middenbaan krijgt een metamorfose.

Wat verandert aan de opgang richting Middenbaan?

“Deze week zijn we gestart met de nieuwe entree naar de winkelstraat. De helling maakt plaats voor een brede, natuurstenen trap met klinkers. Naast de trap komt een hellingbaan voor onder andere minder validen. Momenteel wordt de muur die de trap van de hellingbaan scheidt gebouwd. Ook verdwijnt de ‘kuil’ voor de Hema. Het voorplein dat hier ontstaat is gelijkvloers en goed toegankelijk. Aan het Onderlangs komen twee gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de Hema.”

Wanneer en waarom wordt de Binnenlandse Baan afgesloten?

“Van 12 tot en met 20 april zijn de Binnenlandse Baan en het fietspad afgesloten. Ook de uitrit bij het Onderlangs is dan afgesloten. Het Onderlangs blijft bereikbaar: in- én uitrijden via ’t Vlak. De afsluiting is nodig om de eerder door vorst uitgestelde werkzaamheden uit te voeren.”

Wanneer is het Binnenhof klaar en in gebruik?

“Naar verwachting is het nieuwe Binnenhof 20 april grotendeels klaar. Van 23 tot en met 28 april staat de kermis op het gedeelte van het Binnenhof aan de kant van de winkels. Op Koningsdag staat de markt in een tijdelijke opstelling aan de andere zijde van het plein voor het gemeentehuis. Op de Schaatsbaan is die dag de braderie van Oranjevereniging Juliana. De afrondende werkzaamheden verrichten wij na 28 april. De officiële opening is op 12 mei. Onder andere via deze krant houden wij u op de hoogte van het feestelijke programma. Vanaf 11 mei staat de markt wekelijks op het nieuwe Binnenhof.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »