Eerste hekwerk geplaatst langs losloopgebied voor honden aan de Sweelincklaan

BARENDRECHT – GKB heeft vandaag (Maandag 9 januari 2017) in opdracht van de gemeente Barendrecht het eerste deel van het ‘honden hekwerk’ langs de Sweelincklaan geplaatst. De afrastering is onderaan de heuvel geplaatst, vlak voor de rand van de sloot. Het gaas moet voorkomen dat honden de sloot in springen/vallen en op de autoweg terecht komen.

De plaatsing van het hek is het resultaat van een petitie door Jose Stegenga. Ze wist 1.250 handtekeningen in te zamelen, bood deze aan bij de wethouder en kreeg de toezegging dat er een afrastering zou worden geplaatst. De afrastering is nu grotendeels geplaatst tussen de S-bocht van de Sweelincklaan en de rotonde aan de Bachlaan. Tussen de rotonde van de Bachlaan en de Voordijk (Peter Terlouw) zal ook nog gaas worden geplaatst.

Hondenbeleid

De gemeente zal bij de herziening van het hondenbeleid 2017 onderzoek doen naar andere locaties in Barendrecht om een omheinde hondenuitlaatplaats te creëren, zo werd eerder al vastgesteld. Recent startte de gemeente een enquête hierover voor bewoners van de wijken Binnenland en Noord.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »