1.250 handtekeningen voor omheinde hondenuitlaatplaatsen in Barendrecht

BARENDRECHT – Jose Stegenga begon vorige maand een petitie om meer omheinde hondenuitlaatplaatsen te krijgen in Barendrecht. Vandaag (Woensdag 12 oktober 2016) overhandigde Jose op het gemeentehuis de 1.250 handtekeningen aan wethouder Vermaat. “Het was een positief gesprek en er is vandaag (Woensdag 12 oktober 2016) toegezegd dat dit jaar op beide dijken aan de Sweelincklaan een hek wordt geplaatst. Volgend jaar gaan ze verder kijken voor meer omheinde losloopgebieden, maar dit moet eerst op de agenda worden gezet, aldus de initiatiefneemster.

Met deze toezegging kan de eerste wenst van de petitie al direct worden afgevinkt: hekken langs de sloot (en weg) aan de Sweelincklaan zodat honden, en dus ook het hondje van Jose (Spikey), niet meer in de sloot kan vallen. Op de locatie(s) van mogelijke andere omheinde hondenuitlaatgebieden (losloopgebieden) zal nog even moeten worden gewacht. Het hondenbeleid van de gemeente Barendrecht wordt in 2017 herzien.

Verzamelen

De handtekeningen werden op vele manieren verzameld. Bij het hondenuitlaatgebied langs de Sweelincklaan hingen briefjes, mensen konden de petitie online tekenen. In dierenwinkels en klinieken werd ook de mogelijkheid geboden de petitie te tekenen: dierenwinkel Wesdijk, dierenarts Schep, dierenkliniek Gouwe, trimsalon Esmeralda en dierenwinkel De Dierenvriend.

Foto (ingezonden): Jose en haar hondje Spikey overhandigen de handtekeningen aan wethouder Vermaat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »