Petitie: Veiligere hondenuitlaatplaats langs de Sweelincklaan

BARENDRECHT – Jose Stegenga uit Barendrecht is een petitie gestart om het hondenuitlaatgebied langs de Sweelincklaan volledig afgesloten/omheind te maken. Jose laat regelmatig haar hondje uit in het gebied, maar haar viervoeter Spikey (8 maanden oud) is al 4 keer in de kleine sloot terecht gekomen die tussen het uitlaatgebied en de autoweg van de Sweelincklaan ligt.

Voor haar en andere honden bestaat het gevaar dat de hond op de autoweg terecht komt als het dier aan de verkeerde kant de sloot uit komt. Alleen bij de toegang staat momenteel een stuk hek met een klapdeurtje. Een hek langs de gehele sloot zou het gevaar voor de loslopende honden kunnen wegnemen.

Hondenuitlaatgebieden

Jose wil ook op andere locaties in Barendrecht graag een afgesloten veilige uitlaatvoorziening: “Tevens zouden wij graag in geheel Barendrecht afgesloten/omheinde losloopgebieden of uitlaatplaatsen voor onze trouwe viervoeter willen. Er zijn genoeg uitlaatplaatsen, maar helaas zijn er geen afgesloten uitlaatplaatsen. De meeste losloopgebieden liggen naast een fietspad, hoe vaak gebeurt het niet dat de honden spelenderwijs op het fietspad terecht komen.

Petitie

De afgelopen tijd heeft Jose al 200 handtekeningen op papier weten te verzamelen, het doel is om er 500 (of zoveel meer als mogelijk) te behalen en zo de gemeente(raad) te overtuigen het plan uit te voeren. Na contact met de gemeente is duidelijk geworden dat in 2017 het hondenbeleid zal worden herzien. Met deze petitie wil Jose de veiligere uitlaatplaatsen op de agenda krijgen.

Naast de handtekeningen op papier hebben ook al 115 mensen een digitale handtekening gezet onder de petitie, deze kan hier worden ondertekend. Liever uw handtekening op papier inleveren? Bij dierenwinkel Wesdijk en de dierenkliniek op de Middenbaan liggen formulieren om de petitie te ondertekenen.

Oversteekplaats

De gemeente heeft eind 2014 al wel oversteekplaats aangelegd bij de rotonde Sweelincklaan/Bachlaan zodat hondeneigenaar (en wandelaars) veilig kunnen oversteken van en naar de uitlaatheuvel.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »