Vernielingen op verlaten schoolplein aan Van Ravesteyndreef, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Leerlingen van basisschool Het Kompas krijgen sinds het begin van dit schooljaar geen les meer op de locatie aan de Van Ravesteyndreef. Dit verlaten schoolgebouw, de zogeheten schoolwoningen, staan daarom al een aantal maanden leeg.

Op en rond het voorheen zo drukke schoolplein blijft het nagenoeg stil. Spelende kinderen zijn er ook niet meer, want het plein is sinds enige tijd afgesloten met hekken. Slechts een klein aantal woningen heeft zicht op het plein waardoor de sociale controle laag is.

Vernielingen

Een ruit in de deur van het gebouw bleek te zijn vernield, de glasscherven liggen nog verspreid op het plein. Het is niet bekend hoe lang dit al zo is. Afgelopen weekend is er daarnaast een fietsenrek, met tegel en al, uit de grond getrokken. Zand en (resten van) eieren tegen de ramen zorgen er ook voor dat de staat en het aanzicht van het gebouw er niet beter op worden. Het gebouw en/of terrein zou volgens een bordje op het hek elektronisch worden beveiligd. Op een ander bord staat echter ook dat honden het terrein bewaken…

Plannen

BarendrechtNU heeft de eigenaar, Adriaan van Erk, vorige week op de hoogte gesteld van de vernieling. Tevens is gevraagd of er al (concrete) plannen zijn met het gebouw. Hier is tot op heden nog geen reactie op gegeven. Vanmiddag (Woensdag 12 oktober 2016) waren beide vernielingen nog niet hersteld/opgeruimd.

Update woensdag 19 okt:

Helaas is er een week later nog geen verbetering te zien rond de school. De eerdere problemen zijn nog steeds niet opgelost, maar er zijn inmiddels wel nieuwe vernielingen gepleegd. Meerdere stoeptegels zijn uit de grond gehaald en enkele daarvan zijn in de omgeving kapot gegooid. Vooralsnog geen reactie ontvangen n.a.v. eerdere melding bij de eigenaar.

Update dinsdag 27 december

Glasschade nog steeds niet opgeruimd/hersteld. Wel meer grote en kleine vernielingen. (Re)actie eigenaar blijft nog steeds uit:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »