Hondenuitlaatplaats langs de Sweelincklaan, Barendrecht

BARENDRECHT – In oktober van dit jaar overhandigde Jose Stegenga 1.250 handtekeningen voor een hekwerk langs de Sweelincklaan. De afscheiding moet voorkomen dat honden vanuit het losloopgebied via de sloot op de autoweg terecht kunnen komen.

Met de petitie werd ook gevraagd om op andere locaties in Barendrecht omheinde hondenuitlaatplaatsen te creëren. Hier zal aankomend jaar rekening mee worden gehouden bij het herzien van het hondenbeleid van de gemeente Barendrecht.

Gaas langs Sweelincklaan

De gemeente heeft besloten om het hekwerk (gaas/afrastering) langs de Sweelinkclaan te plaatsen. De wethouder had deze toezegging al gedaan bij het overhandigen van de handtekeningen. De werkzaamheden voor de plaatsing zullen op 9 januari 2017 beginnen. Langs de Sweelincklaan zal aan beide zijden van de rotonde bij de Bachlaan een afrastering worden geplaatst.

Er is onderzocht door de gemeente of buurtbewoners zouden kunnen helpen bij het plaatsen van het gaas, maar omdat hier een speciale machine voor nodig is bleek dit niet mogelijk. GKB zal de werkzaamheden uitvoeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »