Barendrechtse Pluim voor redder in nood van te water geraakte echtpaar Nederlof

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanavond (Maandag 26 september 2016) ontving de heer Wagner een Barendrechtse Pluim uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in de brandweerkazerne aan de Dr. Kuijperstraat, waar hij ook vrijwilliger is. De heer Wagner kreeg de Pluim als blijk van waardering voor zijn snelle en adequate optreden waarmee hij de levens van meneer en mevrouw Nederlof redde nadat hun auto te water was geraakt.

Eind maart dit jaar, op Goede Vrijdag, belandde het Barendrechtse echtpaar Nederlof (mevrouw 79 en meneer 84 jaar) met hun auto in het water aan de Zuidersingel nadat het mis ging tijdens het inparkeren. George Wagner schoot hen in zijn vrije tijd te hulp en hield hun auto in evenwicht totdat de hulpdiensten kwamen en het echtpaar veilig uit de auto kon worden gehaald.

Bewonderenswaardig

Toen de hulpdiensten er waren was hij verdwenen. Die bescheidenheid is iets wat hem in de ogen van Burgemeester Van Belzen juist siert. “Waarschijnlijk is het in uw ogen vanzelfsprekend om in actie te komen wanneer iemand hulp nodig heeft. Maar dat is lang niet altijd vanzelfsprekend en juist zeer bewonderenswaardig”, aldus Van Belzen. “Met uw onbaatzuchtige optreden heeft u het leven van deze twee mensen gered en bent u een voorbeeld voor anderen.

Meneer Nederlof bedankte, mede namens zijn vrouw die niet aanwezig kon zijn, de heer Wagner en alle andere brandweervrijwilligers vanavond (Maandag 26 september 2016) voor hun hulp. Dit was een complete verassing voor de redder in nood, zijn brandweercollega’s hadden het bezoek van de burgemeester en meneer Nederlof tot het laatste moment geheim gehouden. In het bijzijn van al deze collega’s, waarmee hij dacht een waterongeval te gaan oefenen, werd hij in het zonnetje gezet.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »