Waarderingsspeld voor vrijwilligers na succesvolle inzet bij incident aan de Reling

BARENDRECHT – Vijf vrijwilligers van Buurtpreventie Barendrecht zijn vanmiddag (Maandag 26 september 2016) bedankt door de lokale politie voor hun hulp bij een eerdere aanhouding in Barendrecht. De vrijwilligers ontvingen uit handen van Jan Bal, namens het district Rijnmond-Zuidwest van de politie, een waarderingsspeld.

Anderhalve week geleden hebben de vrijwilligers meegeholpen om een voortvluchtige 27-jarige man uit Barendrecht op te sporen. De man overgoot op donderdagavond 15 september een vrouw met een brandbare vloeistof, de man sloeg vervolgens vanaf een woning aan de Reling op de vlucht. De politie startte een zoekactie in de omgeving, maar wist de man niet meer te vinden. Er was volgens de politie sprake van bedreiging en een poging tot mishandeling.

Zoeken en wachten

Vrijwilligers van Buurtpreventie zijn in de 2,5 uur daarna nog door blijven zoeken, met een positief resultaat. De man kwam op een bepaald moment tevoorschijn op het Middeldijkerplein. Hij deed nog een poging om te ontkomen via de Carnisse Veste, maar ook hier stonden de vrijwilligers inmiddels opgesteld. Ook was de politie ingeschakeld waardoor de man niet veel later kon worden aangehouden.

Johan Terdu namens de vrijwilligers: “Voor de vrijwilligers is dit een geweldig gebaar van waardering.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »