Geslaagde uitvoering OEKS! in bij Kibeo/CBS Smitshoek

BARENDRECHT – Afgelopen week werd bij Kibeo/CBS Smitshoek twee keer de peutervoorstelling OEKS! uitgevoerd door docenten van CultuurLocaal. Vier groepen jonge kinderen kwamen, netjes twee aan twee en vol verwachting, het speellokaal aan de Riederhof binnenstappen. Daar werden ze opgewacht door Annemarie Rijkée die hen op perfecte kindertoon vertelde dat ze Op Een Klein Stationnetje waren aangekomen. Met een echte trein en twee wagons!

Verder nog een leeg stationnetje trouwens, met alleen lege stoelen. Want de muziekreizigers moesten nog komen… Die kwamen dan ook even later één voor één het ‘perron’ opgelopen, met hun instrument in de hand. Een dwarsfluit, een klarinet, een harp, een viool, een keyboard, een piano…En allemaal konden ze het bekende kinderliedje over het Stationnetje spelen. Ook met elkaar!

Nu kon de reis beginnen. De kinderen mochten de trein uitzwaaien met sjaaltjes die uit de wagon tevoorschijn kwamen. Ook waren er voor alle kinderen heuse muisjes waarmee ze een dansje konden maken op de muziek die de muziekreizigers met elkaar maakten. Toen even later de rammelflesjes uit de locomotief kwamen was het helemaal feest.

De kinderen (en de juffen!) genoten en beleefden de reis naar Rusland alsof ze er echt waren. De drie kwartier die de voorstelling duurde, waren in een mum van tijd voorbij. OEKS! is een heerlijk muziekreisje voor jonge kinderen. De voorstelling is speciaal gemaakt om op scholen of kindcentra gespeeld te worden. De kinderen beleven de muziek intens en worden door docente kindercursussen Annemarie zeer professioneel bij de hand genomen en door de voorstelling geloodst.

Organisaties of scholen die belangstelling hebben voor Op Een Klein Stationnetje! (OEKS! dus) kunnen contact opnemen met CultuurLocaal via info [@] cultuurlocaal.nl of 06 – 57 83 86 41.

Foto: Kinderen zwaaien enthousiast naar de speciale OEKS!-trein van CultuurLocaalBekijk hier meer artikels uit de categorie Cultuur« | »