Vuurwerk Barendrecht (2015 - 2016)

BARENDRECHT – Na de jaarwisseling vorige week heeft burgemeester van Belzen de gemeenteraad geïnformeerd over het verloop hiervan. Van Belzen: “Voor zover het beeld zich nu laat aanzien is de jaarwisseling in Barendrecht, in vergelijking met de voorgaande jaren, wederom zeer rustig verlopen. Dit geldt ook voor de dagen in de aanloop naar de jaarwisseling.

De burgemeester concludeert voorlopig, nadat hij onder andere op stap is geweest met de politie en de brandweerkazerne heeft bezocht, dat de nacht ordelijk is verlopen: “Mijn observatie was tevens ook dat zich geen of nauwelijks incidenten hebben voorgedaan.

Incidenten

In de brief laat de burgemeester weten dat er op geen enkele wijze fysiek geweld of ernstige agressie is geconstateerd tegen politie of brandweer. Het aantal meldingen voor de brandweer viel ook mee.

Vlak na de jaarwisseling vond er nog wel een vuurwerk gerelateerd ongeval plaats aan de Maasstraat waarbij een kind licht gewond raakte.

Nagenoeg geen vernielingen

Burgemeester van Belzen: “Opvallend is dat er nagenoeg geen vernielingen zijn geconstateerd. In de aanloop naar de jaarwisseling was het aantal meldingen van vuurwerkvandalisme vrijwel nihil. Er waren geen meldingen van overlast van jeugd. Het viel op dat er weinig jeugd is gezien, ook in de aanloop naar de jaarwisseling. Ook in de horeca waren er geen bijzonderheden.

Evaluatie

Momenteel wordt het algehele verloop van de jaarwisselingsperiode door alle betrokkenen geëvalueerd en wordt een rapportage gemaakt. Hierbij komt ook een totaaloverzicht aan de orde van, onder andere, het aantal aanhoudingen, het aantal boetes in verband met het te vroeg afsteken van vuurwerk, inbeslagname van zwaar vuurwerk, het aantal HALT-verwijzingen, het aantal vernielingen en het aantal inbraken. Hierbij wordt ook bezien of de maatregelen die ook dit jaar weer zijn getroffen om schade te beperken tot het gewenste resultaat hebben geleid.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »