Drie oranje containers terug voor plastic afval inzameling (Foto: Container op het Muziekplein)

BARENDRECHT – Om schade aan de buitenruimte tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente Barendrecht vandaag (Donderdag 31 december 2015) (oudejaarsdag) de volgende maatregelen genomen:

Containers

Containers voor plastic bij de milieuparken zijn weggehaald en worden op maandag 4 januari terug geplaatst. Ondergrondse restafvalcontainers zijn vandaag (Donderdag 31 december 2015) afgesloten. Op vrijdag 1 januari gaan alle containers weer open. De gemeente verzoekt iedereen om huisvuil tot die tijd niet naast de container te plaatsen, maar om het naar het afvalaanbiedstation te brengen. Dit kan vandaag (Donderdag 31 december 2015) tussen 7.30 uur en 16.00 uur.

Zie ook: Vuurwerkafval inleveren in ruil voor één euro

Vandalisme

Afvalbakken in de winkelcentra zijn afgesloten en op diverse locaties in Barendrecht zijn afvalbakken weggehaald om vandalisme te voorkomen. De kledingcontainers van Opnieuw & Co worden op 30 december afgesloten en gaan op 2 januari weer open.

Zie ook: Kerstboominzameling óf verbranding op woensdag 6 januari 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »