Vuurwerk

BARENDRECHT – Na de jaarwisseling 2014-2015 kreeg de gemeente het advies om de vuurwerkafval inzamel actie niet voort te zetten. Er werden na de laatste jaarwisseling 290 zakken vuurwerkafval ingeleverd, dat zijn er minder dan na de jaarwisseling 2013-2014.

Zie ook: Kerstboominzameling óf verbranding op woensdag 6 januari 2016

In de evaluatie van de integrale werkgroep wordt gesteld: “Gezien er dit jaar (2014, red) meer promotie voor vuurwerkafvalinzameling werd gemaakt en er minder afvalzakken waren ingeleverd dan het jaar ervoor, kan geconcludeerd worden dat de animo voor deze actie niet groot is.” Een waarschijnlijke reden hiervoor is volgens de werkgroep dat er simpelweg minder vuurwerkafval is geweest vanwege de beperkte afsteektijden.

Vuurwerk inleveren

Ondanks deze aanbeveling kan er dit jaar toch weer op drie locaties vuurwerkafval worden ingeleverd: per volle vuilniszak vuurwerkafval krijg je € 1,-. Volle zakken kunnen op woensdag 6 januari tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd op het gemeentehuisplein (Binnenhof), aan de Van der Vormhaven (bij het milieupark) of bij de gemeentewerf (Londen 15).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »