Marathon Rotterdam (2011)

BARENDRECHT – Als voorbereiding op de 36e Rotterdam Marathon van 10 april 2016 organiseert atletiekvereniging c.a.v. Energie te Barendrecht voor de zeventiende keer een zestal trainingslopen. Op een zestal zondagen zal er om 10.00 uur vanaf de accommodatie op het sportpark De Bongerd gestart kunnen worden in zogenaamde tempogroepen. De data van de trainingslopen zijn op de zondagen 10-24 januari, 7-21 februari en 6-20 maart. De afstanden zijn 23, 25, 28, 30, 32 en 35 kilometer.

De kosten voor deelname bij inschrijving voor alle zes trainingslopen bedraagt EUR 20,00; bij deelname aan een “losse” loop betaalt men EUR 5,00. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur. Er bestaat ook de mogelijkheid gedurende de marathonperiode een speciaal trainingsaanbod te nemen; dit bestaat uit een lidmaatschap van 1 januari tot 10 april.

Doelstelling trainingslopen

Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo op de marathon; je moet niet “opgebrand” zijn voordat de “echte race” moet beginnen; er wordt gelopen in tempogroepen met als principe te “leren lopen” in een vast tempo.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »