Skatenight Barendrecht (2014)

BARENDRECHT – [Update: AFGELAST] Vrijdag 29 mei start de eerste skatenight van dit jaar. Om 19.00 uur zal er worden vertrokken vanaf het Middeldijkerplein voor een rondje van ongeveer 10 km over de mooie fietspaden van Barendrecht. We eindigen bij de Drie Geboden, waar je een drankje aangeboden krijgt.

Skatenight

De skatenight is vorig jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de buurtsportcoaches. Doel van de skatenight is Barendrechters op de skates te krijgen met een leuke tocht op een rustig tempo. Gezelligheid staat centraal. Vorige twee edities trokken een kleine honderd deelnemers. De tocht wordt begeleid door verkeersregelaars die zorgen voor een veilige oversteek.

Aanmelden niet nodig

Hoewel er rustig gereden wordt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Voor EHBO is gezorgd, maar we hopen dat die niet nodig is. De organisatie adviseert dan ook dringend om beschermmateriaal zoals pols- en kniebeschermers te dragen. Deelname aan de skatenight is gratis en op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Je hoeft je vooraf niet aan te melden. We starten om 19.00 uur met de aanwezige skaters. We zullen tussen 20.00 uur en 20.15 uur bij het eindpunt, de Drie Geboden, zijn.

Update: Weer

Vanwege mogelijke regenbuien en zware windstoten die op komst zijn (KNMI code geel: ‘Gevaarlijk weer’ voor de westelijke kustprovincies) is de kans aanwezig dat de Skatenight wordt afgelast. Morgenmiddag (Zaterdag 16 mei 2015) volgt hierover meer info, uiterlijk om 16:00 uur. In de uren voorafgaand aan de Skatenight moet het ook droog zijn geweest in verband met natte/gladde fietspaden.

Update: Afgelast

De Skatenight die voor vanavond (Vrijdag 15 mei 2015) stond gepland is AFGELAST vanwege het weer. De organisatie: “Helaas gaat de skatenight vanavond (Vrijdag 15 mei 2015) om veiligheidsredenen niet door. De weersvoorspellingen zijn erg slecht. Om de tocht door te laten gaan, moet de ondergrond droog zijn. Buienradar voorspelt tussen 18.00 en 19.00 uur regen en tussen 19.00 en 20.00 uur zelfs onweer. Daarnaast gaat het ook nog eens hard waaien. Dat zijn niet de ideale weersomstandigheden om een gezellig rondje te skaten. We hebben een nieuwe datum gepland. Als de vergunning en verkeersregelaars rond zijn, zal deze datum bekend worden gemaakt. Dit zal nog voor de zomervakantie zijn.

De eerste Skatenight die vorig jaar in Barendrecht werd georganiseerd moest op het laatste moment ook worden afgelast vanwege slecht weer. Gelukkig was het toen prachtig weer op de nieuwe datum, dus laten we daar nu vooral ook op hopen!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »