FOTO'S: Koningsdag centrum Barendrecht 2022

BARENDRECHT – Koningsdag in de Oude Dorpskern van Barendrecht is voor de vele bezoekers al jaren een begrip en de place to be tijdens Koningsdag. Oranjevereniging Juliana heeft ook dit jaar weer voor jong en oud van alles georganiseerd in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Zo is er een braderie in de Dorpsstraat/rond de Dorpskerk, de kinderkleedjes markt op het grasveld rond de Dorpskerk en het Horecaplein (Doormanplein).

Nieuw dit jaar is ‘t Oranje Kinderplein, op de parkeerplaats van de Bethelkerk, waar verschillende kinderactiviteiten worden georganiseerd. “In 2022 waren de verschillende activiteiten verspreid over het evenementen gebied en verliep dit niet altijd geheel vlekkeloos“, aldus de organisatie. Er is dit jaar gekozen voor een compactere opzet van de kinderactiviteiten op een locatie bij elkaar.

Programma Koningsdag centrum Barendrecht

 • 09:00 – Aubade  (Dorpskerk)
  • De officiële opening van Koningsdag in Barendrecht in de Dorpskerk. Om 09:00uur start de Aubade, waar aanwezigen worden getrakteerd op optredens en een speech van de burgemeester. De ontvangst van genodigden is vanaf 8.30 uur, om 8.50 uur is de Dorpskerk open voor overige belangstellenden. Hou er rekening mee dat kinderwagens de kerk niet in kunnen.
  • Hierna zal de Nederlandse vlag worden gehesen bij het monument in de Dorpsstraat.
 • 09:00 – Start Kinderkleedjesmarkt (100 verkopers op het grasveld rond de Dorpskerk)
 • 10:00 – Start Braderie (Dorpsstraat, Schaatsbaan en kerkplein naast Dorpskerk)
 • 10:00 – Kermis op het plein voor het gemeentehuis (10.00 tot 23.00 uur).
 • 10:15 – Opening ‘t Oranje Kinderplein (parkeerplaats Bethelkerk)
 • 10:30 – Openingsdans FUNKY FEET (parkeerplaats Bethelkerk)
 • 16:00 – Sluiting ‘t Oranje Kinderplein
 • 17:00 –  Sluiting Braderie
 • 20:00 – Sluiting Horecaplein (Doormanplein)

Op/rond de Middenbaan hebben winkeliers ook weer een Kinderkleedjesmarkt georganiseerd. Daarnaast staan er verschillende kramen van winkeliers in de winkelstraat (exacte start/eindtijden niet bekend, tips welkom)

Oranje Kinderplein

Dit jaar is gekozen om compact bij elkaar te blijven op een kinderplein op de parkeerplaats van de Bethelkerk. De kinderen kunnen geschminkt worden, er zijn verschillende attracties, muziek, diverse animatie en wat lekkers te eten en te drinken. De opening vindt officieel plaats om 10:30 uur en wordt ingeluid met een openingsdans van Funky Feet.

Braderie

De Braderie staat traditioneel opgesteld met ruim 100 kramen verspreid over de Schaatsbaan, de Dorpsstraat en op het Kerkplein voor de Dorpskerk. Er is een goede mix tussen 2e hands spullen, nieuwe spullen, promotie van diverse ondernemingen, antiek, bloemen, planten en voedselwaren. Ook de Dorpskerk heeft wat kleine activiteiten in de vorm van bijvoorbeeld een grabbelton staan.

Doormanplein

Op het Horecaplein is er ‘s ochtends natuurlijk de ruimte en gastvrijheid voor een lekkere kop koffie of thee met een Oranje versnapering, later op de dag is er live muziek en wordt er verwacht dat het weer ouderwets druk en gezellig wordt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »