Foto's + video: Winnaars Sportgala Barendrecht 2018

BARENDRECHT – Op vrijdagavond 9 juni 2023 zal de 44ste editie van het Barendrechtse Sportgala plaatsvinden. Het jaarlijkse feestje waar bijzondere sportprestaties als sportkampioenen in het zonnetje worden gezet, keert na een korte periode van afwezigheid weer terug in Theater het Kruispunt.

Ook deze editie staan verschillende categorieën centraal. Zo kunnen er kandidaten aangedragen worden voor de volgende thema’s: Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar, Gehandicapte sporter van het jaar, Sportploeg van het jaar, Sportvrijwilliger van het jaar, Sporttalent van het jaar en Sportcoach van het jaar 2022-2023.

Sporters nomineren

Wethouder Margo Stolk roept sportaanbieders op om iedere sportprestatie op waarde te schatten en omschrijft het als volgt: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen” en toch staat het Sportgala erom bekend dat de er mensen met bijzondere (sport)prestaties gehuldigd worden. Wij denken dan al snel aan een kampioenschap. Kampioenschap komt je natuurlijk niet aangewaaid, daarvoor is veel discipline en doorzettingsvermogen nodig, zeker een bijzondere prestatie.

De organisatie van het Sportgala (de Buurtsportcoach, het Sportcafé en Gemeente Barendrecht) roept de Barendrechtse sportsamenleving dan ook op alle ‘bijzondere’ sportprestaties aan te melden, iedere prestatie is in onze ogen er één om trots op te zijn!

Het aanmelden van kandidaten kan via de website www.kijkopwelzijn.nl/sportgala. Sportprestatie die in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld het behalen van een kampioenschap zijn, het behalen van eremetaal op bijvoorbeeld en Nederlands kampioenschap of een uitzonderlijke sportprestatie op landelijk niveau. Ook is er binnen het sportgala aandacht voor de sportvrijwilliger en de sportcoach.

De uiterste aanmelddatum is 1 juni 2023. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle genomineerde kandidaten en adviseert het college van burgemeester en wethouders over de winnaars.

Voorwaarden

Wil je iemand aanmelden voor het Sportgala, controleer dan eerst of diegene (de sportvereniging en sport zelf) aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Actief lid zijn van een Barendrechtse sportvereniging of ingeschreven (en woonachtig) zijn als inwoner van Barendrecht die buiten de gemeente een sportprestatie verricht
 • De sportvereniging moet bij de gemeente als zodanig bekend staan
 • De sportvereniging of sporter moet een sport beoefenen die ingeschreven staat bij het NOC-NSF
 • De sporter of sportploeg moet in het betreffende jaar een prestatie hebben neergezet die uitstijgt boven het lokale niveau, het liefst op regionaal of landelijk niveau
 • De sporter of sportploeg die meerdere aansprekende prestaties in het betreffende jaar heeft neergezet verdienen de voorkeur
 • De sporter of sportploeg moet zijn/haar prestatie hebben verricht in het betreffende verkiezingsjaar (2022/2023)
 • De sporter of sportploeg mag zijn/haar sport hebben bedreven op professioneel niveau
 • De sportploeg mag bestaan uit personen die ook buiten de gemeentegrenzen van Barendrecht woonachtig zijn
 • De sporter of sportploeg mag meerdere keren achtereen genomineerd zijn
 • De vrijwilliger is woonachtig in de gemeente Barendrecht, of lid van een sportvereniging in de gemeente Barendrecht
 • De vrijwilliger verricht onbetaald vrijwilligerswerk binnen een sportvereniging (een onkostenvergoeding zoals reiskosten mag wel).

Artikelfoto: Het Sportgala van 2017/2018 in Theater het KruispuntBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »