Zaterdag 16 okt: Lichtjestocht door de Carnisse Grienden

BARENDRECHT –Op zaterdagavond 16 oktober organiseert de jeugdafdeling van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een lichtjestocht door de Carnisse Grienden voor kinderen en volwassenen (kinderen tot 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene).

Deelname aan de wandeling is gratis (aanmelding vooraf vereist). De deelnemers krijgen een hoofdlampje te leen van de vereniging. De tocht start, onder leiding van een gids, om 19.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen op het parkeerterrein van de Grienden aan de Koedood in Barendrecht (tegenover gemaal Breeman).

Wandeling

Tijdens de wandeling gaan de deelnemers op zoek naar dieren die hier leven en pas actief worden als de schemering invalt: “Wie weet spotten we een bever terwijl deze druk bezig is.  Er is in ieder geval van alles te horen in het donker, maar wat horen we? Het is best een beetje spannend om hier in het donker te lopen, maar de gids leidt ons over de smalle paadjes door de donkere Grienden.

Update 20:30 uur: Het lijkt erop dat aanmelden op dit moment niet (meer) mogelijk is. Het inschrijfformulier is van de website van de natuurvereniging gehaald.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »