Burgemeester opent Veiligheidspost in voormalig politiebureau aan de Maasstraat

BARENDRECHT – De opening van de Veiligheidspost aan de Maasstraat is een feit. Het is een belangrijk steunpunt in de veiligheid en zichtbaarheid voor inwoners van Barendrecht. Een bijzondere aanvulling is de introductie van de eerste wijkbrandweervrouw in Barendrecht.

Barendrecht heeft twee veiligheidsposten waar Politie, Boa’s, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, HALT, ‘Pak je Kans’ en het Hennepteam beschikbaar zijn. Morgen (Zaterdag 25 september 2021) wordt de 2de locatie – ’t Plein-  op het Middeldijkerplein geopend. De locatie Maasstraat is vanaf 27 september van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur open. Inwoners kunnen met hun diverse veiligheidsvragen hier terecht.

Wijkbrandweerfunctionaris

Met de opening van de veiligheidsposten wordt ook een nieuwe functie geïntroduceerd. Amanda van Kuijk start 1 oktober van dit jaar als wijkbrandweerfunctionaris (wijkbrandweervrouw). Zij wordt daarmee het aanspreekpunt voor bewoners met vragen over brandveiligheid in en om het huis. Zij is aanwezig op de veiligheidsposten aan zowel de Maasstraat als het Middeldijkerplein en levert hiermee een belangrijke preventieve bijdrage aan een veilige leefomgeving in de wijk. Voor de aanstelling van de wijkbrandweervrouw tekenden de gemeente en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vandaag (Vrijdag 24 september 2021) een dienstverleningsovereenkomst. Het betreft een pilot van 1 jaar. Aan het eind van die periode wordt geëvalueerd of deze opzet slaagt en doorgezet kan worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »