Vanaf 1 oktober geen reclame meer door brievenbussen zonder Ja-sticker

BARENDRECHT – Vanaf 1 oktober gaat de verspreiding van reclamefolders veranderen. Wilt u vanaf die datum nog ongeadresseerd drukwerk ontvangen, dan moet u een Ja-sticker op de brievenbus plakken. Heeft u geen Ja-sticker, dan ontvangt u geen folders meer. De gemeenteraad besloot de Ja-sticker in te voeren om papierverspilling en milieubelasting door ongewenst ongeadresseerd reclamedrukwerk tegen te gaan.

Op dit moment wordt in de gemeente nog gebruik gemaakt van de Nee/Nee- en Nee/Ja-stickers. Hiermee kunnen inwoners aangeven dat zij geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wensen.

Nieuwe situatie

Met de invoering van de Ja-sticker wordt het huidige systeem van verspreiding van ongeadresseerd drukwerk omgedraaid. Dit betekent dat ongeadresseerd drukwerk alleen bezorgd mag worden als de bewoner een Ja-sticker op de brievenbus heeft. Zit er geen sticker op een brievenbus? Dan ontvangt de bewoner wel huis-aan-huisbladen, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. De Nee/Nee-stickers blijven bestaan voor mensen die ook geen huis-aan-huisbladen willen ontvangen.

Heeft u nu een Nee/Ja-sticker omdat u geen ongeadresseerde reclamefolders wilt maar wel huis-aan-huisbladen? Dan kunt u die gewoon laten zitten.

Spotta, verspreider van reclamefolders: “Om je vertrouwde folders te blijven ontvangen, plak je de kleine groene JA-sticker op je brievenbus. De JA-sticker vind je in september iedere week in het folderpakket.

Artikelfoto: De oude stickers met JA en NEE erop (links) en rechts een voorbeeld van de ‘JA’ sticker om vanaf 1 oktober wél reclamefolders te blijven ontvangen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »